Aksi Kedi Logo

O Mama Buraya Gelecek!

Fransa'nın eski sağlık bakanı Agnès Buzyn soruşturma altında

11 Eylül 2021 - 09:11
168 Okunma
151 Paylaşım

Fransa'nın eski sağlık bakanı, Covid-19 salgınıyla nasıl başa çıktığı ile ilgili ve başkalarının hayatını tehlikeye atmaktan yargılanacak.

Fransa'nın eski sağlık bakanı Agnès Buzyn soruşturma altında

Agnès Buzyn, Mayıs 2017'den Paris'te belediye başkan adayı olarak görev yapmak üzere istifa ettiği Şubat 2020'ye kadar Fransa'nın sağlık bakanı olarak görev yaptı.

Savcılar, Agnès Buzyn'in Şubat 2020'de Paris belediye başkanı olmak için başarısız bir teklif başlatmak için görevinden ayrıldıktan sonra "başkalarının hayatını tehlikeye atmaktan" soruşturma altında olduğunu söyledi. Özel bir hükümet görevi kötüye kullanma mahkemesi, Buzyn hakkında kovuşturma yapılıp yapılmayacağına karar verecek. Bu, bir bakanın pandemi müdahalesinden yasal olarak sorumlu tutulduğu dünyadaki ilk vakalardan biri.

Le Monde gazetesine göre, Agnes Buzyn "bir felaketle savaşmama" ile karşı karşıya kalabilir. AFP haber ajansının bildirdiğine göre, 58 yaşındaki Agnes Buzyn, Cuma günkü bir mahkeme duruşmasında, kendini açıklama ve "gerçeği ortaya çıkarma" şansının olmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Agnes, geçen yıl belediye başkanlığı seçimini Anne Hidalgo'ya kaybetmişti. Eski doktor daha sonra Ocak 2021'de Dünya Sağlık Örgütü (WHO) başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus'un kabinesine katıldı.